Wirtualne stołówki – alternatywą dla dużych korporacji i nie tylko.
Posiłek w pracy jedzony nad klawiaturą, w pośpiechu, tak naprawdę bez oderwania się ani na chwilę bez oderwania wzroku od monitora? Nie jest to sytuacja komfortowa ani dla jedzącego, ani dla jego współpracowników. Dlatego możliwość zjedzenia w stołówce pracowniczej albo w pomieszczeniu socjalnym jest bardzo ważna, zarówno z punktu widzenia pracownika, jak i pracodawcy. Dziś topowe firmy prześcigają się w benefitach, którymi kuszą dobrych i wykwalifikowanych pracowników. Wielu z nich wybrało rozwiązanie jakim jest Ideal Bistro, na które składają się: Foodomaty, urządzenia vendingowe do dystrybucji przekąsek słodkich i słonych, dystrybutory wody oraz automaty do kawy.
Ale dziś skupmy się na Foodomatach. Już ponad tysiąc firm i zakładów pracy w całej Polsce korzysta z naszego autorskiego projektu. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie na świecie
Opracowana przez nas technologia tworzy unikalną wartość kompleksowości żywieniowej. To program, który obsługuje system płatności, platformę internetową, powiązanie firmy z dostawcami, sztuczną inteligencję i dopracowanego menu, które wychodzi od wykwalifikowanych dietetyków i lekarzy.
Wyższość Wirtualnych Kantyn z Foodomatami nad stołówką pracowniczą
Jeszcze do niedawna duże firmy i korporacje wygospodarowywały miejsca na bary czy pracownicze stołówki. To wiązało się po pierwsze: z dodatkowymi kosztami związanymi z zatrudnieniem, opłatami. Po drugie: z utrzymaniem odpowiednich warunków higieniczno– sanitarnych. Przerwy obiadowe zazwyczaj odbywają się w tym samym czasie, więc komfort spożywania posiłków w zatłoczonych stołówkach nie zawsze jest na odpowiednim poziomie
Dziś – w dobie galopującej inflacji – już w nielicznych miejscach pracy utrzymały się takie rozwiązania. A przecież pracownik musi jeść. Nie zawsze jednak mamy czas, by przygotować zdrowy posiłek i zabrać go do pracy. Bazujemy na gotowcach z sieciówek lub zamawiamy fast foody. Nie musi tak być! Receptą na te wszystkie bolączki może być Foodomat – estetyczne, niezajmujące wiele miejsca urządzenie, które w przeciągu zaledwie 10 minut może wydać nawet kilkaset świeżych i co ważne zdrowych posiłków.
Korzyści:
posiłki są przygotowane w oparciu o sprawdzone receptury, są świeże i smaczne,
- bezpieczny odbiór posiłków (każdy pracownik odbiera tylko swój zapakowany posiłek),
- identyfikacja posiłków w przypadku problemów i zatruć (monitoring łańcucha składników oraz osób uczestniczących w produkcji),
- możliwość zamówienia dodatkowych posiłków codziennych (dania ciepłe, chłodne, kanapki, zupy) lub zamówień specjalnych (diety pudełkowe, diety specjalistyczne np. diabetyczna lub o niskim poziomie cukru),
- szybki odbiór bez zbędnych kolejek,
- zapewnienie dostępu do posiłków przez siedem dni w tygodniu przez całą dobę (idealne rozwiązanie w zakładach, w których praca odbywa się w systemach zmianowych).
Co trzeba zrobić, aby mieć dostęp do zdrowego żywienia?
Jeśli w miejscu pracy już znajduje się Foodomat to pierwszym krokiem jest pobranie naszej aplikacji. Zarejestruj się w systemie i dokonaj bezpiecznej płatności zasilając tym samym swoją wirtualną portmonetkę. Dzięki tym środkom będziesz mógł płacić za zamówione jedzenie. Sprawdź dostępne menu, wybierz to, na co masz ochotę, zdecyduj o godzinie, w której Twoje zamówienie ma trafić do Foodomatu i… To wszystko! SMACZNEGO!