Ideal Bistro – ewolucja czy (re)wolucja kantyn w zakładach pracy

Pełnowartościowy, świeży i gorący obiad z…bezpiecznego urządzenia do odbioru posiłków? Posiłki serwowane w zaledwie 10 minut w pracowniczej stołówce, jednocześnie dla kilkuset osób? To, choć brzmi nieprawdopodobnie, jest możliwe! Wszystko dzięki naszemu autorskiemu projektowi, w skład którego wchodzą między innymi Foodomaty.  

Ideal Bistro to zintegrowane rozwiązanie służące podniesieniu standardów pracy oraz jakości miejsca zatrudnienia. Nasze systemy to gwarancja sprawnej obsługi gastronomicznej w strefie pracy i sprawdzone rozwiązanie problemu dystrybucji gotowych dań i nie tylko. 

Foodomaty to bezpieczne urządzenia do odbioru zamówionych posiłków zintegrowane z kompleksowym Systemem Ideal Bistro. To absolutnie nowa technologia, dedykowana nowoczesnym firmom, w których pracodawca dba o zdrowie i bezpieczeństwo swoich pracowników. 

Pracownicze obiady – dużym wyzwaniem

Dotychczas maszyny vendingowe kojarzyły się raczej ze sprzedażą zimnych lub gorących napojów i przekąsek. Obserwując i badając rynek, wpadliśmy jednak na pomysł niestandardowego wykorzystania automatów sprzedażowych na dużo szerszą skalę, głównie w zakładach pracy. Przeprowadziliśmy badania, z których jednoznacznie wynikało, że duże przedsiębiorstwa i korporacje mają problem z organizacją żywienia pracowników. Przyczyn było wiele. Niedostateczna ilość kantyn, ograniczenia logistyczne związane z ich organizacją, brak dostępu do pełnowartościowych posiłków w okolicy lub cateringu. Dzięki Foodomatom, jesteśmy w stanie zaproponować nowatorskie rozwiązanie, które jest odpowiedzią na wszystkie te bolączki.

Foodomat – z czym to się je?

Koncepcja sprowadza się do połączenia trzech elementów – specjalnego automatu (oodomatu), który wydaje pracownikowi zamówiony wcześniej posiłek, z systemem płatności bezgotówkowych oraz dostawcą posiłków – restauracjami lub firmami cateringowymi. Sercem technologii jest platforma internetowa, po zalogowaniu do której pracownik może zaplanować posiłki na kolejne dni. Ograniczeniem jest w zasadzie tylko gust i preferencje konsumenta. 

W praktyce wygląda to tak: o określonej porze do automatu dostarczane są zamówione posiłki (np. zestawy obiadowe, sałatki, inne), które pracownicy odbierają w ustalonym wcześniej, dogodnym dla siebie czasie – na przykład w trakcie przerwy obiadowej. Dzięki temu proces wydawania ciepłych i świeżych posiłków przebiega błyskawicznie, bez opóźnień i kolejek. Nie ma przy tym mowy o pomyłkach, bo Foodomat precyzyjnie identyfikuje danego odbiorcę po jego indywidualnej karcie dostępu, otwierając mu jedynie tę przegródkę, w której czeka właśnie jego lunch. 

Pracownicy produkcyjni wielokrotnie są pokrzywdzeni ze względu na brak dostępu do świeżych i zdrowych posiłków. Zazwyczaj czas przerwy jest niewystarczający na skorzystanie z zakładowej kantyny, która pracuje jedynie w dzień, a pracownicy produkcyjni bardzo często pracują w systemie wielozmianowym, w tym w nocy. 

Firmom, które chcą wdrożyć u siebie nasz system Ideal Bistro pomagamy również w nawiązaniu kontaktów z szeroko pojętą branżą gastronomiczną, w zależności od upodobań i potrzeb pracowników. Może to być zarówno domowy obiad jak i catering dietetyczny.

Jednym słowem Ideal Bistro to unikatowe rozwiązanie. Oferujemy dobór oferty żywieniowej i urządzeń do indywidualnych potrzeb każdej firmy. Proponujemy urządzenia „szyte na miarę” i co ważne dopasowane wizualnie do otoczenia i standardów wnętrza.

Skontaktuj się z nami: 

https://idealbistro.pl/oferta